24.10.2010

Arkku polttopuille

Meillä ei ole ollut toistaiseksi olohuoneessa pönttöuunin äärellä mitään polttopuiden säilytystilaa. Päivittäinen lämmitys ja puiden kanto sisään aiheuttaa aika paljon roskaa, joten toivoin jotain hieman isompaa paikkaa polttopuille kuin pelkkä yhden pesällisen kokoinen teline. Vintiltä löytyi helppo ratkaisu:Arkussa ei lue vuosilukua, mutta on tuo nyt ainakin talon ikäinen -luultavasti vanhempikin. Arkun sisällä oli myös aarteita: talon wanhan isännän saapashousut, useampia flanellipaitoja ja pitsejä. Löytyi myös vuorauksena sanomalehteä vuodelta 1950 ja kaksi koulutodistusta vuosilta 1915 ja 1916. Kauniita aarteita!

Tässä yhteydessä elämä olisi hyvin kaunista ja romanttista, jos malttaisin olla lisäämättä jatkoa. En putsannut arkun pinttynyttä pintaa vanhoilla sudeilla ja öljyillä upeassa esiliinassani, vaan tuulipuku päällä CIF Power Creamilla ja tiskirätillä. Lähti muuten lika hyvin -räjähti suorastaan! Ja tämän projektin suoritin tietysti uudehkolla olohuoneen matollamme....valunut CIF räjäytti harmaan värin myös matosta, jossa on nyt mukavia hailakanruskeita pilkkuja....Ai miksikö meille ei tule valkoista sohvaa ja karvalankamattoa?

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Auts! Tuo samainen aine jätti aikoinaan meidän ruokapöydän pintaan ei niin mukavat jäljet. Äitini pesi sillä pellavaöljypintaisen pöydän kiellostani huolimatta. Onneksi jäljet ovat kuluneet jo pois.

Niin tujua pesuainetta, että käytän vain vessassa ja lavuaareihin :)

Unknown kirjoitti...

Aarteita! Todella. Ja arkku on hyvän muotoinen. Taitaa olla myös aidosti "vain" maalia pinnassa? Itse erehdyin yhtä vanhaa arkkua työstämään, ja siihen oli joku aikaisempi sankari löynyt tolkuttomasti kittiä pintaan. Maalin poisto ei siis tehnyt hyvää. Nyt arkun päällä on matto. Ihmettenpä, että mikä olisi nyt parasta... kenties lätkiä uutta maalia pintaan...

SinikkaLeena kirjoitti...

anne: arkussa on vissiin kaksi eri maalia. suhteellisen samaa väriä. en aio tehdä tuolle mitään -on mielestäni hyvällä tavalla kulunut.

katja: siksihän mä ton aineen valitsinkin, kun se on niin pirun tehokasta:P

Mari kirjoitti...

Mikä ihanuus. Vanhoissa esineissä on jotain uskomatonta, siksi kai niin kovasti niitä rakastankin! :)

Related Posts with Thumbnails