19.9.2010

Kakkuja ja kädentyötä

Elokuussa juhlimme Prinsessa Ruusunmarjan ja Suklaa-Prinssin synttäreitä. Olen jo pitkään ihaillut kondiittorien upeita töitä ja lainannut säännöllisesti kakkukirjoja kirjastosta ja selannut niitä kuola valuen. Nyt varustauduin juhlaan kunnon tarvikkein ja tein molemmille lapsille omat täytekakut. Kyllähän niistä ihan kelpo kakut tuli, mutta jouduin silti myöntämään tappioni: ilman harjoittelua en onnistu pääsemään samaan lopputulokseen kuin ammattilaiset...:D


Käytin molemmissa kakuissa valmiita sokerikuvia, jotka lapset olivat itse valinneet Herttoniemen Bake&Partysta. Prinsessa Ruusunmarja valitsi tietenkin Hello Kittyn. Kakun sisälle laitoin mansikkarahkavaahtoa ja päällystin kakun Tiimarista hankitulla sokerimassakuorrutteella. Kuvan alle kostukkeeksi tuli kermaa, jonka avulla tämä kuva ei ainakaan pehmennyt ihan riittävästi. Sydänkuviot on marsipaania.


Suklaa-Prinssi valitsi kakkunsa kuvaksi jonkun omituisen Gormit-örkin, jota itse en edes tunne...Kakun sisälle tuli kolatäyte ja appelsiinivaahtoa. Maku oli omasta mielestäni loistava! Kuva myös pehmeni paremmin kuin Prinsessa Ruusunmarjan kakussa ohuen kolakerroksen päällä. Kermavaahtoon väriraita tuli nestemäisestä karamelliväristä.

Vietimme samana iltana myös aikuisten elonkorjuujuhlia vastasiivotussa Näyttämön alapihan navetassamme. Jälkiruokana oli mm. porkkanakakkua, jonka lehtikoristeet ovat marsipaania.



Näiden kaikkien kakkujen innoittajana oli aivan ihana kakkukirja Tårtor till fest, josta löytyy erinomaiset ohjeet nykyaikaisiin kakkutekniikoihin. Suosittelen hankkimaan keittiön kirjahyllyyn!

2 kommenttia:

minnamari kirjoitti...

Onpas ihan komeita kakkuja - ja pääasiahan on, että maistu(i)vat!!

SinikkaLeena kirjoitti...

kiitos! perfektionistina tavoittelen yhä parempaa ulkonäköä -etenkin tuon sokerimassan kanssa, mutta eiköhän se jonakin vuonna vielä onnistu! Sokerikuviin en myöskään välttämättä ihastunut, koska leikkaaminen oli yllättävän hankalaa.

Related Posts with Thumbnails