5.7.2010

KESÄ JA KÄR- EIKUN HELLE!

Tätä ei voi huutaa millään muilla kirjaimilla kuin kapitaaleilla! Minut on selvästikin luotu elämään lomalaisena ja 25 asteen lämpötilassa. Suomen kesässä ei ole yhtään sellaista päivää vielä nähty, että Tavallisen Tytöstä olisi liian kuuma! Talvella asuimme itä-Uudenmaan Siperiassa, sillä minne vaan täältä lähti, kaikkialla oli muutama aste lämpimämpää. Nyt tilanne on päinvastainen -Näyttämömme ympäristössä on aina pari astetta enemmän hellettä kuin muualla. Ja siitä en ole ollenkaan pahoillani!


Näyttämö alkukesän vehreydessä sateenkaaren päässä.

Lämpimien ja poutaisten päivien ansiosta olemme touhunneet ahkerasti kesäkuussa pihalla. Taloustyöt ja sisustus saavat hieman odottaa, sillä ne hoidetaan vasta "seuraavana sadepäivänä". Jollei sitten silloin hautauduta sohvan pohjalle katsomaan elokuvia tai lukemaan kirjoja... Pyykkiä on pesty ahkerasti. Kesän alussa hankimme monihaaraisen (suomalaisen!) pyykkitelineen ja se on tehnyt tuosta ainoasta kotityöstä, josta edes hieman välitän, vielä vähän sujuvampaa ja mukavampaa. Mikään ei voita puhtaan pyykin tuoksua, joka on tuulettunut pari (tai ehkä vielä muutaman lisää) kesäpäivää pihalla. Ja parasta tässä kaikessa on se, että olohuone ja kylpyhuone ei pullistele ja hikoile niitä märkiä, rumia ja rasittavia pyykkitelineitä!

Pari päivää sitten pyöräillessämme kylän raittia pitkin, totesin Tavallisen Pojalle, että täällä on kyllä varsin mukava asua. Etenkin näin kesällä, jatkoin. Tavallisen Poika oli samaa mieltä todeten, että missään Suomessa ei olekaan mukava asua talvella. Olemme siis onnistuneet valinnassamme! Kyllä suomalainen maaseutu on kaunista.


Talo Hommasbyn raitilla. Mukavasti käytetty vaaleansinistä, vaikka en erityisemmin puutarhamajoja arvostakaan...


Tämä kaunotar on myös lenkkipolun varrella. Hommansbyn vanha meijeri käsittääkseni. Nykyinen omistaja somistaa rakennusta hyvällä maulla ja se on todella näytillä edukseen.

1 kommentti:

Ninnu kirjoitti...

Muista vaihtaa AJankohtaisen kakkosen päivämäärä :). Toi on aivan ihana kuva!

Related Posts with Thumbnails