14.9.2011

Terroristi Hukka-Teillä ja Raakoja Eläintarinoita

Kesä on leppoisaa eläinaikaa. Vietämme luonnostaan aikaa paljon pihalla puuhastellen ja eläimiä tulee seurailtua ihan eri tavalla kuin talvisin. Eläinlaumassamme on tapahtunut hieman kesän aikana muutoksia, toiset ikävämpiä kuin toiset.

Lampaat ovat pulskistuneet kovasti. Ihania nuo gotlanninlampaat, aivan mielettömän sosiaalisia ja hauskoja. Määkivät kovasti, kun ihminen tulee paikalle. Todellisuudessa siis ruoan perään, mutta ihmisenä sitä on kiva ajatella, että he ilmaisevat vain ikäväänsä. Pässiä on pidetty nyt muutamia päiviä erossa sisarestaan ja äidistään -kova olisi hinku tanssia lampaanpolskaa sisarensa kanssa....Emme kuitenkaan ensisijaisesti halua kaksipäisiä karitsoja ensi keväänä. Pässiä odottanee ensi viikolla lihaksi laitto, muista lampaista emme taida raaskia luopua.

Kanat ovat olleet koko kesän pihalla vapaana. Eivät karkaile, vaikka yksi olikin piileskelyreissulla kaksi vuorokautta. Kukko pitää huolta laumastaan varsin moitteettomasti. Loppukesästä pihalle ilmestyi tosin vihollinen, joka on saanut veronsa -kanahaukan jäljiltä olemme nyt kaksi kanaa köyhempiä. Kukko oli pistänyt kanahaukalle vastaan ja menettänyt vain komeat pyrstösulkansa. Mutta ilmeisesti kuitenkin traumatisoitunut kokemuksesta siten, että lopetti kiekumisen!Susi on rauhoittunut. Uhmaikä alkaa helpottaa ja koiralla on jo toisinaan korvatkin. Kovasti olemme katselleet Sudelle kavereita -vielä ei ole tullut ihan sopivinta vastaan...
Susi pääsi verottamaan kanahaukan tavoin eläimistöämme: Houdini karkasi rautaketjustaan ja tappoi Musta-kanimme. Panda nokkelampana ja nopeampana ehti paeta maanalaiseen luolastoon. Säälin kuitenkin yksin jäänyttä kania niin paljon, että kesän alussa Panda sai muuttaa uuteen kotiin, jossa sille oli uusi kanikaveri.

Terroristista tuli kesän aikana oikea sosiaalisuuden ja rohkeuden huipentuma. Kissa oli aina seurassamme pihatöissä ja touhuili kaikessa mahdollisessa mukana. Lasten synttäreilläkin makoili koko juhlien ajan keskellä juhlapaikkaa, kaikkien vieraiden keskellä. Terroristi osoittautui myös erittäin hyväksi myyräkissaksi, jolla oli joka ilta jotain näytettävää meille. Kesän lopussa Terroristi kuitenkin katosi aivan yhtäkkiä. Kissa oli ollut siihen asti joka ainoan yön sisällä Prinsessa Ruusunmarjan sängyssä, mutta ei kerran enää tullutkaan takaisin. Eikä ole tullut vieläkään. Mitään merkkejä kissasta ei ole näkynyt katoamisen jälkeen ja lukuisista ilmoituksista huolimatta yhtään puhelinsoittoa kissaa koskien ei ole tullut. Pieni toivo elää kissan palaamisesta, mutta liikaa en uskalla toivoa -ennen kaikkea olen surullinen taas yhden hauskan kissakaverin menetyksestä.

Pari viikkoa sitten meille tuli uusi kissa. Kuvittelin sen jotenkin korvaavan Terrorismi-ikävää, mutta itse asiassa tämä arka ja hyvin eriluonteinen kissa nosti ikäväni vaan enemmän esiin. Uusi kissa on kaksivuotias, leikattu narttu. Hyvin arka, pelottavan arka aluksi. Mutta vähitellen tästäkin on jo kuoriutunut esiin reippaampia ja mielenkiintoisempia puolia. Kattistrofi annoin kissalle uudeksi nimeksi, kun satuimme kissan tulon aikoihin Shrekin katsomaan.

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onpas kauniin harmaa kissa! Meiltäkin on kadonnut kissa samalla tavoin. Ei merkkiäkään mitä on tapahtunut.

Susannafin kirjoitti...

Hurja kesä :/. Varmasti ihan kamala fiilis kun kissa ei kotiudukaan. Toivottavasti se nyt vielä jostain ilmaantuisi!

Sude kirjoitti...

Olipa mukava lukea eläimistäsi. Eläinmaailmassa vaan on eri lait ja näitä surullisia kuolemantapauksia sattuu välillä.
Kissoista ei koskaan tiedä. Meillä katosi kolme kissaa alkukesästä ja uskoin jo lähistöllä liikkuvan supin tappaneen ne. Pienin palasi kuukauden päästä ja toinen nyt kolmen kuukauden päästä. Nyt uskon taas, että se viimeinenkin voi vielä palata. Teidän uusi kissa on ihana ihan "oikean kissan" värinen. Kyllä siitäkin vielä varmasti hyvä tulee, kunhan se tottuu ajatukseen, että sillä on nyt uusi hyvä koti :)

SinikkaLeena kirjoitti...

SUDE: Mulla on vieläkin sulle posti laittamatta, mutta ei ole unohtunut!! Itselleni tyypillistä saamattomuutta....
Minä pelkään, että tuo pienikokoinen Terroristi on jäänyt kanahaukan kynsiin :( Minkkejä ja kettujakin on lähistöllä ihan riittävästi, joskin pihapiirissä noita ei ole näkynyt.

Susanna: Se siinä onkin tosi inhottavaa! Kun ei tiedä, onko kissa elossa ja mitä on tapahtunut. Tosin aina pitää muistaa, että joku jossain pohtii samaa asiaa OMAN LAPSENSA kohdalla! Siinä mielessä oma murheeni ei ole kovin syvä.

Katja: Eikös olekin! Tosin kyljissä on hieman "likaisen ruskeaa" mikä ei näy näissä kuvissa.

Kirsi kirjoitti...

No onpas teillä tapahtunut eläinrintamalla! Meille tuli kuukausi sitten Rymy, toukokuussa syntynyt pikku herra naapurista. Roope-katti 2v on sopeutunut yllättävän hyvin "pikkuveljeen", ja toisinkin päin. Mutta muuten tämä rymyäjä on nimensä veroinen menijä. Sisäsiisti oli tullessa, mutta nyt jotain mielenosoitusta tms harrastaa, pissaillut sisällä luvattomiin paikkoihin saaden meidät, varsinkin mieheni raivon partaalle. Syödessään sohlaa kamalasti, joka puolella naamaa on sapuskaa :). No joskos se siitä iän myötä helpottais!

Onde kirjoitti...

Teilläpä on tapahtunut eläinten parissa kesän aikana. Yksi oma kissani katosi aikanaan kolmena talvena peräkkäin. Syksyn tullessa se katosi ja keväällä palasi takaisin auringonlämmittäessä. Takaisin palatessaan se voi erittäin hyvin, en tiedä minne etelään se muutti talvehtimaan.

Related Posts with Thumbnails