18.9.2011

Kuopiota ilman Kalakukkoa

Kävimme elokuussa työmatkalla Kuopiossa. En ole aiemmin kyseisessä kaupungissa käynyt ja nytkin vierailu jäi varsin lyhyeksi: mutta kaunista oli! Hämmästyin miten hyvällä maulla kaupunkiin oli rakennettu uudisrakennuksia ja kuinka paljon vanhaa oli säästetty. Sataman ja kirkon seutu olivat viehättäviä ja todella siistejä! Erinomaista Kuopio!

Kalakukkoa en maistanut, koska kala ei maistu. Kävin sen sijaan sataman kupeessa Matti Mattsonin koruliikkeessä tutustumassa johonkin paikalliseen. Ihania, idearikkaita ja persoonallisia kierrätyskoruja! Ostin yhden riipuksen mukaani: kiitän mielelläni taiteilijoita heidän panostuksestaan ostamalla jonkin tuotteen.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kuopiossa on monen monta hienoa nähtävyyttä. Itse naapurikunnasta.
Harmi, kun ei siulle kala maistu. Kalakukko on hyvää!
Käyhän seuraavan kerran puijon tornissa ihailemassa nähtävyyttä!

Ja Iisalmesta löytyy maailman pienin ravintola: Kuappi :)

Miia kirjoitti...

Hauskaa, että sanot noin. Kuopiolaisilla on nimittäin yhteinen suru siitä, että kauniit puutalot on aikojen saatossa lähes kokonaan tuhottu uusien ja suoraan sanottuna rumempien talojen alta. Tämä oli hieno näkökulma siihen, että totta tosiaan ajat ovat muuttuneet ja sataman seutu on todellakin rakennettu huomioiden myös jonkinlainen yhtenäisyys katukuvassa uusien talojen noustessa vanhojen rinnalle.

Related Posts with Thumbnails