3.7.2011

Kesätuolit

Puutarha olisi idyllisimmillään, jos siellä olisi mukavia lekottelupaikkoja patjoineen ja mattoineen sekä upeita kuultavan valkoisia kalusteita puiden siimeksessä. Käytännössä Suomen kesä ei kuitenkaan tue ihan tällaista puutarhaidylliä....Matot ja patjat vettyvät ukkosissa ja puukalusteet menettävät maalinsa viimeistään seuraavana talvena...

Meillä ei ole ollut kunnon puutarhakalusteita. Ei olla raaskittu ostaa, koska kuitenkin ne jäisivät huoltamatta ja menisivät piloille liian nopeasti. En myöskään erityisesti arvosta sademetsistä kuskatusta puutavarasta valmistettuja kalusteita eettisistä syistä. Siispä olen pitkään jo pohdiskellut, mistä saisin tuoleja puutarhaan aivan kammottavien muovisten tilalle, jotka edellinen asukas meidän iloksemme jätti.

Äskettäin sitten löysin parin kahvipaketin hinnalla tukevat Askon puutuolit, joista oli mennyt alkuperäinen istuinosa rikki.

Tuoleissa oli hieman pronssiin vivahtava kultamaali, johon en järin ihastunut. Ajattelin ensin maalata tuolit uusiksi, mutta sitten päätin kuitenkin jättää maalaamatta, koska tämä vanha maalipinta oli hyvä. Kulukoot tuo nyt ensin ja uusin sitten vasta sen jälkeen maalit punaiseksi tai siniseksi. 
 
Istuimeksi lisäsin kahden kuormaliinan suikaleet ruuveilla kiinnitettynä. Nyt saa kastua ja jäädä sateeseen, liina kuivuu hetkessä, eikä mikään jää kosteana homehtumaan. Ja näitä tuoleja ei tarvitse ainakaan hinnan takia säästellä ja sääliä! Esteettisessä mielessä eivät ehkä kauneimmat, mutta yllättävän hyvät kyllä istua -ajaa asiansa ainakin paremmin kuin takapuoleen kiinni liimautuvat muovituolit!
10 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Taas sellainen idea joka on ihan pakko laittaa "korvan taakse"!

Pirjo kirjoitti...

Hienon näköisiä tuli =) Hyvä idea!

Maikki kirjoitti...

Just oikea asenne ja niin kaunista jälkeäkin!

Susanna kirjoitti...

No mutta tuon pöydän ja sinisen kannun kavereina tuolitkin näyttävät oikein hyviltä!

Minä en ole oikein koskaan tajunnut sitä, miten sisustuslehdissä ja blogeissa roudataan pihalle ihania tilkkutäkein koristettuja rautasänkyjä, kukkuroittain tyynyjä ja pilvenhattaramaisia pöytäliinoja. Mihin ne siitä sitten aina illalla ja sateen sattuessa viedään?

Hyvä Mieli kirjoitti...

Hyvä idea, hyvin hyödynnetty ja kesään sopivan kivat. Ihana pöytä!

Nimetön kirjoitti...

Voih, miksen ole hoksannu blogiasi aikaisemmin - ilmoittaudun heti seuraavaan MaMa-haasteeseen jos/kun sellainen tulee.
Pauliina Ranta / Ruotsinkylä

SinikkaLeena kirjoitti...

Sari: Kiva:)

Pirjo: Kiitos!

Maikki: No...jäljestä en tiedä, kun olen näiden kädentaitojen suhteen aika perfektionisti! Mutta sanotaan, jotta välttää ainakin:P

Susanna: Olen ihmetellyt aivan samaa! Kuka jaksaa roudailla niitä edestakaisin? Loviisan Puutarhoissa tosin törmäsin ekan kerran livenä sellaiseen sänkyyn ja tajusin, että ainakaan sen omistaja ei kuskannut sitä mihinkään....Eli ilmeisesti oli rekvisiittana, eikä käytössä ne kastuneet ja kostuneet tyynyt....Mä muuten stailasin myös: tolla sinisellä kannulla:D :P Se kestää sadetta!

Hyvä Mieli: Pöytä on vinttilöytöjä:)

Pauliina: No kiva kun vinkkasin ja kiva kun tulit! MaMaa jatketaan kyllä syssymmällä!:)

PikkuBertta kirjoitti...

Ja hyvä idea tuunata tuolit:)

Johanna Janhonen kirjoitti...

Hei! Blogisi syötteet ovat mukana Kiepauksessa, lue siitä lisää blogistani: http://piilotettuaarre.blogspot.com/2011/07/kierratysta-tuunausta-kiepaus.html . Iso kiitos kivoista vinkeistäsi! - JJ

pt kirjoitti...

Olisikohan pöytä myytävänä?

Related Posts with Thumbnails