28.4.2011

Vappuna Naamio Päälle ja Törkeyksiin

Sitähän se suomalainen vappumeininki on. Luojan kiitos erilaiset vappupiknikit ja muut järkevämmät ohjelmat ovat viime vuosina saaneet vähän jalansijaa vapun vietossa. Örvellysvappu kun ei kuulu omiin juhlapyhäsuosikkeihini välttämättä.  

Teimme koulussa lasten (2-luokkalaisia) kanssa vappunaamioita. Mielestäni onnistuivat tosi kivasti, ryhmäni on kädentaidoissa taitava ja motivoitunut. Kaikilla oli kaavana sama perusnaamio, josta sitten pahvin ja muiden oheistuotteiden kanssa saivat tehdä enemmän omannäköisensä. En kovasti arvosta yleensä askarteluissa kimalteiden ja ns. tiimälän (=tiimari-sälä) käyttöä, mutta vappuun jonkinlainen kitsch-ryöppy jopa sopii.Motivaatiokirjana käytin englanninkielistä Party Masks-kirjaa, jota kyllä suosittelen ehdottomasti, jos on asiasta kiinnostunut:

Googlettamalla kuvahaulla "masks" löytyy myös vaikka mitä kuvia toinen toistaan idearikkaammista naamioista ja naamareista. Lapsille voi myös printata väritystehtäviksi naamareita esim. täältä.

2 kommenttia:

kaisu marjatta kirjoitti...

Kiitos kiva postaus sinulla sain idean vapun naamiaisiin, kun minun pitää olla noita-akka.. Kiltti joka noituu lapsille jotka ovat noin parikymmentä 6v- 12v. eli teen naamion myös, hattu on kivempi kuin huivi, musta hame ja iloinen pusero jees hyvä tulee.. sitten vaan liirum laarum hokkus pokkus ja kaikenlaista ilmestyy...

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiva, kun oli apua!!:)

Related Posts with Thumbnails