8.4.2011

Taikaa

Yksi suosikkisuunnittelijoistani -Sanna Annukan lisäksi- on Klaus Haapaniemi, vuoden graafikko vuodelta 2008.

Tutustuin ensin hänen luomuksiinsa, kuten jokainen muukin suomalainen, Taika-astioiden kautta. Voi että rakastan Taika-sarjan värejä ja kuvioita -aivan täydellistä! Joulupukilta sain lahjaksi mustavalkoista Taika-sarjaa pari kulhoa. Upea slaavilainen henki ei näissä mustavalkoisissa väreissä korostu samalla tavalla kuin punaisissa ja sinisissä astioissa, mutta tämä osoittaa vain mielestäni kuvion vahvuutta ja moni-ilmeisyyttä sekä taiteilijan ammattitaitoa!

Haapaniemen suunnittelemat seinätarrat ovat mielestäni todella kauniita sadunomaisine hahmoineen. 

http://designboulevard.fi/tt_deer.html  
Ostin äskettäin Klaus Haapaniemen ja Rosa Liksomin yhteistyön tuloksena syntyneen Neko-kirjan. Aasialaistyylinen kuvitus on jälleen upea taidonnäyte, vaikka oma suosikkini on kyllä tuo taianomainen pehmoinen ja utuinen satumaailma. Nekon kuvitus on pikemminkin hurja ja julma!

Kuva otettu alla olevasta kirjasta


8 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Näissä astioissa on sitä taikaa :)
Minäkin ostan astia kerrallaan niitä tyttärelle lahjaksi, sininen on suosikkivärimme.

Katja kirjoitti...

Tää tykkää kans, ja tytärkin, hän kerää sarjaa, minä vain ihailen :)

Niinu kirjoitti...

Meillä on tätä samaista musta-valkoisena, mun lemppari. Juuri eilen illalla söin mustikka-punaherukka-mustaherukka-sekoitusta toffeekastikkeella Taika-kulhostani. Myös Marimekon mustavalkoiset astiat on mun tykkään-listalla.Kuten Arabian Kosmoskin
Voiko astioita olla liikaa?!

Unknown kirjoitti...

Minäkin fanitan Haapaniemen kynänjälkeä. Noista Taioista on ehdottamasti paras tuo musta-valkoinen. Niitä olisi helppo yhdistellä muuhunkin kattaukseen. (olisi, eikä on... vain siksi, että minulla ei ole vielä yhtäkään...)

Hyvä Mieli kirjoitti...

Tyylikäs astiasto, pidän!

VMS kirjoitti...

Haapaniemi opiskeli samaan aikaan mun kaa
Lahden muotoiluinstituutissa, todella lahjakas piirtäjä, kuvituksissa on taikaa :)

Krista kirjoitti...

Mulle iskee Arabian Satumetsä enemmän kuin Taika. Tykkään kanssa Haapaniemen kuvitustyylistä, taitavaa ja herkkää upeissä väreissä.

Nimetön kirjoitti...

Viime jouluna ostin itselleni sekä lahjaksi punaisia Taika-sarjan mukeja. Ovat kauniita ja muki on hyvän kokoinen isoista mukeista pitävälle.
En vain ymmärrä Iittalan (Arabian) myyntitapaa punaiselle värille: Sitä myydään näköjään vain joulun tienoilla. Miksi ihmeessä ei ympäri vuoden? Kyllä minä käytän punaisia mukeja muulloinkin kuin jouluna.

Pidän myös mustavalkoisista Taika-mukeista, niitä ehkä tulee joskus (tai pian) hankittua... Olen vähän mukihullu, mutta mitäs siitä.

Todella kauniita nuo kuvitukset! Herkkä satumainen tunnelma.

Koo: Minusta Satumetsä-sarja oli Iittalan sivuilla 2010 lopussa lopetettujen sarjojen listalla ja nettikaupassa ei enää mukeja ollut, joitain muita sarjan juttuja kyllä.

Related Posts with Thumbnails