15.4.2011

NenäPäiviä

Nenä on henkilökohtainen asia. Harva on täysin tyytyväinen nenäänsä. Tuskin kukaan haluaa nenäänsä tuijotettavan tai vieraan ihmisen tutkivan sitä tarkemmin. Nenä on kuin lumihiutale, ei löydy yhtään toista samanlaista, vaikka kuinka etsisi. Mutta nämä suloiset kasvojen keskipisteenä tönöttävät lumihiutaleet eivät katoa keväisin -vaikka kasvavatkin talvisin ja vuosi vuodelta.

Minä olen viettänyt nyt reilun viikon NenäPäiviä. Minulle tehtiin nenän limakalvojen kuumennusoperaatio viime torstaina (tavoitteena avata enemmän ilmatilaa nenään ja hengitykselle). Itse operaatio oli varsin kevyt ja nopea, mutta sitä seuraavat NenäPäivät hieman vähemmän mukavia. Valuvan rään määrä on nimittäin uskomaton! Jos joku kuvittelee, että hömelön ihmisen pää on täynnä sahanpurua, voin tämän kokemuksen perusteella kertoa, että se onkin ilmeisesti räkää!

Kun räkää valuu nenästä päivät pitkät, sitä myös kertyy nenään jatkuvasta niiskutuksesta huolimatta aivan loputtomasti. Olisin voinut säästää öisin nenään kertyneet, kovettuneet räät ja rakentaa niistä upean nenäonteloiden muotoisen räkänäyttelyn, jos olisin halunnut. Olen kehittynyt näiden päivien aikana erinomaiseksi nenänkaivajaksi -jos joku kehtaa väittää, ettei nenää tarvitse koskaan kaivaa, niin voin kyllä esittää ponnekkaan vastalauseen! Olen kaivanut nenääni vessassa, bussissa, sängyssä, suihkussa, sohvassa, ruokapöydässä, työssä, hiljaisuudessa ja seurassa. Nenän kaivaminen julkisella paikalla on omanlaistaan äärimmäistä keskittymistä ja huolellisuutta vaativaa taidetta.

Nenä on myös kipeä ja vuotaa vertaa jatkuvasti. Mutta kerrankin on ollut syytä olla lähes luvallisesti nenäkäs! Kuinka paljon muuten yhden ihmisen päähän mahtuu räkää?

1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

:-D

Toivottavasti pääsi tyhjenee pian ja pääset taas normielämiseen kiinni.

Related Posts with Thumbnails