3.4.2011

MaMa 6: Be Featured

UGH, raati on puhunut. Ensimmäistä kertaa MaMa-tuotteita oli arvioimassa kolmihenkinen raati. Kukin raatilainen pisteytti kouluarvosanoin jokaisen MaMa-tuotteen ja näistä voittajatyöt saivat korkeimman keskiarvolukeman. Kiitos raadille! (Raadissa on vielä paikka vapaana, jos olet kiinnostunut arvioijaksi, laita mailiosoitteesi alle kommentteihin!)

Osallistujia kuudennessa MaMa-haasteessa oli 16 (löytyy täältä), kiitos kaikille jälleen kerran! Aiheena oli Tuunaus. Itselleni raadin puheenjohtajana jäi sellainen mielikuva, että aihetta oli melko hankala käsitellä ja kilpailutuotteet olivatkin melko tasaisia. Voittajatyöt kuitenkin erottuivat  onneksi yksimielisellä pistesaldollaan:


Raati kommentoi:
- Upea uusi elämä lapasille.
- Kiva idea, tulikohan tumpuille nyt 15 vuotta lisäaikaa?
- Kaunis värinkäyttö ja upeat kuviot!
(-Olisikohan työn lopputulosta heikentävää nukkaa saanut millään harjalla yhtään vähemmäksi? Vai olisiko ehkä pitänyt kirjoa vielä enemmän?)
 


- Esimerkillinen tuunausidea arjesta. 
- Ei näytä yhtään pidennetyltä. 
- Erityistä mielihyvää tuotti edellisen haasteen työ mukana tässä haasteessa!
- Siisti ja huolella tehty tuote.- Mukava piriste arkeen. 
- Vaipanvaihtokin varmasti hauskempaa.
- Kelpo tuunaus ottaen huomioon alkuperäisen tuotteen "heikohkon laadun"!
- Siististi tehty.


Kiva, kun seurasit. Kerro alle kommenttisi, olivatko raadin suosikit myös sinun suosikkejasi? Jos alkoi osallistuminen innostaa, niin uusi MaMa-haaste käynnistyy jälleen maanantaina: Pysykää linjoilla!

10 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Katsoin ensimmmäisen kerran kaikkia haasteen töitä ja ymmärsin jotain tuomaroinnin vaikeudesta. Mitä arvottaa pisteyttäessä: uutta oivallusta? vaivannäköä? helppoa toteutettavuutta? materiaalivalintoja? työn jälkeä? jotain muuta?

Voittajasta tykkään, kiva ja kauniisti toteutettu idea, myös ekologinen, kun jatketaan tumppujen käyttöikää. Kakkonen ja kolmonen ovat niinikään sangen kivoja. Lapsettomana olen vähän jäävi noissa vaippajutuissa, mutta iloisen värinen froteekangas ihastutti.

Jäin kaipaamaan kunniamainintaa, koska muistaakseni (tarkistaahan en viitsi) se on aina aiemmin ollut ja sopinut mukaan joukkoon.

Tykästyin lisäksi numeroon 6 eli ritsan työtuolin uusi elämä isoäidin neliöillä verhoamisella. Idea neliöiden käytölle on virkistävä, hauskakin. Myös numero 8 eli Afrikkapinssit on kiva. Simppeli toteutettava ja ehkä monille itsestäänselvyys, jotta kankaita (tai mitä vaan) voi liimata vanhojen pinssien päälle. Minulle se ei ollut. Kangaslaukuissa ja -kassessa vinkeät pinssit ovat itselleni kiva "asustuslisä", joten pinssien päällystys viehätti kovasti.

Tätä tämä MaMa antaa myös tällaiselle tumpelolle: Saa katsella muiden tekemiä juttuja ja niistä jää muhimaan itselle uusia oivalluksia ja helpostikin (ehkä) toteutettavia ideoita, joita joskus - kunhan rohkenen - kokeilen tehdäkin. Tykkään kovasti MaMa:sta! :)

Krista kirjoitti...

Harmittaa että oma tuunaus jäi leikepöydälle, eikä ehtinyt mukaan haasteeseen.
Nuo voittoisat lapaset ovat kivat, idea on ehdottomasti korvamerkin arvoinen. =)

Maria kirjoitti...

Lapaset oli munkin suosikki, mutta hemmetin hyviä tuunauksia kyllä kaikki sai aikaseksi.

Mä kanssa missasin tän ihan täysin. Tarkoitus oli osallistua, mutta ei vaan aika riittänyt. Täytyy toteuttaa oma idea joskus myöhemmin. :)

Marika kirjoitti...

Raadilla on varmasti tosi haastava tehtävä näiden töiden pisteytyksessä. Itselleni näiden haasteiden tärkein anti on se, että saan kulutettua niitä MAhtavia MAteriaalivarastoja ja onnistumisen tunteet omien kätten aikaansaannoksista. Toki mukava sitten lukea näitä arviointeja myöskin :)

Yksi omista suosikeistani oli minullakin nuo lapaset, ne on kyllä kauniit eikä pienet nukatkaan siinä haittaa yhtään, osoittavat vain lapasten pitkän historian. Tykkäsin tosi monista aikaansaannoksista mutta niin varmasti jokaisella on omat suosikkinsa :)

Uutta MaMa haastetta odotellessa :)

*marjuska* kirjoitti...

Enpä olisi uskonut että vaippatuunaukseni nousee noin korkealle arvostelussa. Kiitoksia kovasti tunnustuksesta. :-)

Monipuolisia töitä oli mukana ja hankala noista kyllä yhtä on valita parhaaksi. Tuo prinsessapaita on upea, tykkäsin myös tuoliuudisuksesta kovasti.

Kokox kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta. Vaikea on valita suosikki, mutta itselleni jäi mieleen erityisesti matkalaukku ja pinssit.
Nöyhdän nyppimisessä lapasista olis niin kova homma, että oon liian laiska edes ajattelemaan asiaa =) Ja saa niistä näkyä eletty elämä, näkyyhän se kantajan naamastkin!

raita kirjoitti...

Tuo prinsessapaita on oikeaa tuunauksen ilotulitusta. Itse aion kokeilla käytännössä tuota matkalaukun tuunausta.

Outi kirjoitti...

Hienoja tuunauksia oli kyllä kaikki, mutta mulle jäi erityisesti mieleen isoäidinneliötuoli ja matkalaukku! Itse en tällä kertaa keksinyt mitään tuunausideaa, katsotaan miten käy uusimman haasteen kanssa :)

SinikkaLeena kirjoitti...

KIITOS kaikille kommenteista! Uskon, että tekijätkin lukevat näitä, joten mukavaa, jos muutkin työt kuin mitalisijoitetut saavat kiitosta! Ja kiva myös kuulla lukuisia eri syitä, miksi kukin näistä MaMa-hommista tykkää -antaa jokaiselle vähän eri juttuja ja kiva niin!

Pauliinalotta: Haluaisitko ehkä mukaan raatiin? Yksi paikka vielä vapaana ja olisi ihan hauska, jos arvioijissa olisi yksi sellainenkin, joka ei itse niin kamalasti tee, mutta jolla on silmää kauneudelle:)

Nimetön kirjoitti...

Leena,
Raatipaikasta: Asia kiinnostaisi, mutta olen välillä tietokoneen tavoittamattomissa joitain aikoja, joten en voi lupautua.
Kiitos kuitenkin, että olet huomioinut kiinnostukseni MaMa:n töihin ja pitkät kommenttini niistä. :)

Related Posts with Thumbnails