9.4.2011

Koivunkanto -keittiöWoodismia

Tein Tavalliselle Sedälle 60-vuotisyllätykseksi pienen Koivunkanto-kakun. Kanto oli oma ideani, en ainakaan ole nähnyt vastaavaa missään. Setä kun on työskennellyt koko ikänsä metsäalalla, niin siksi tällainen aihe. Idea oli hieno ja olen siitä ylpeä -toteutus hieman taas kömpelömpi. Kaukaa katsoen kakku näyttää makealta, mutta lähempää perfektionisti sanoo tsot tsot.Kakun sisällä on kaksi kerrosta, toisessa muussattua aprikoosia ja toisessa aprikoosimousse. Kostutus tehty appelsiinimehulla. 

Kakun pintakoristelu on sokerimassaa. En suosittele sitten yhtään Tiimarin sokerimassaa, joka on kovaa kuin kivi ja jää paakkuiseksi, vaikka kuinka käsissä pehmentäisi. Lisäksi tämä sokerimassa tarttuu käsiin tomusokerituksesta huolimatta. Sen sijaan ihan tavan K-kirjainten alla olevista kaupoista saa Dr. Oetkerin sokerimassaa, joka toimii mielestäni yllättävän hyvin!

Koivun rungot tummat jäljet olen "piirtänyt" pastamaisella elintarvikevärillä. Lehdet on sokerimassaa, jota olen hieman maalannut nestemäisellä elintarvikevärillä. Ja oksat ovat suklaata. Jostain syystä hlmöilin ja sulatin suklaan voipaperille muotoonsa -olisi ollut paljon järkevämpää sulattaa se suoraan tuohon kakun päälle, valmiin oksan kiinnittäminen kakkuun oli hankalaa ja lähes mahdotonta!

Maksaisikohan joku tästä vaikka 300e? Puupölkkyhän tämäkin on -joskaan ei haettu Helsinkin kaupungin puistoista...

16 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Hyvän näköinen eikä varmaankaan maistunut puulta :)

Tuija kirjoitti...

Ihan oikean näköinen kanto. Varmasti hyvänmakuinen, luulisin noitten kerrosten sisällön takia :=) !!

Retromoderni kirjoitti...

no johan oot tekassut. katotaan tänään miten dr:n sokerimassa taipuu bambin muotoon.

Ninnu kirjoitti...

No just. Kyl mä tota söisin :).

Pääsky kirjoitti...

Hieno, lustot ja kaikki ;) nam, mutta älkää käyttäkö kirvestä...

Nimetön kirjoitti...

Hieno ja hyvä idea! t.Heli.A.

Jokke kirjoitti...

Hih! ja jos täyte on möykkyinen niin voi sanoa että siellä kuuluukin olla tikkuja.

Unknown kirjoitti...

Hieno koivun kanto. Voisi olla aika räyhäkäs laittaa vielä kahvipöytään tuon kanssa joku pieni kirves (sellainen puhdas tyylikäs fiskars).

Oletko muuten kokeillut kuorruttaa kakkua vaahtokarkilla? Yhdessä blogissa oli kiva kakku ja siinä kuulemma oli sulatettua vaahtokarkkimassaa pinnassa.

liinu kirjoitti...

Hauska ja persoonallinen idea lahjaksi!

Sanna-Mari kirjoitti...

Hienon näkönen ja hieno idea.
Oon todennu saman, että ne Tiimarin on ihan murikoita. Ja se kaupan on jotenkin eri makusta mitä joskus ostin jostain leivontakaupasta...siis paremman makusta.

carita kirjoitti...

Mä en suosittele sitä vaahtokarkkia. Ihan hirveetä shittiä (mun mielestä) ja tosi huono käsitellä. Siisti kanto kuitenkin! ;)

VMS kirjoitti...

Virpikoivusta tehty kakku :D

Tavallinen setä ei voi olla tykästymättä tuohon,
vuosirenkaiden määrääkin olet kaunistellut kohteliaasti :)

HAUSKA!

Nimetön kirjoitti...

Kakku lienee jo popsittu ja varmasti saanut myös osakseen ansaittua ihailua. Ihkuhan tuo on, oksa lehtineen kruunaa kokonaisuuden.
Mieluummin tuosta 300 euroa maksaisi, kuin jostain tyhmästä pölkystä, joka on olevinaan "designia". Aika monesta puuvajasta löytynee samaa muotoilua, että ei kun rahoiksi vaan, kellä pölkkyjä on. :D

*marjuska* kirjoitti...

Toihan on tosi hieno. Vois itekin yrittää toteuttaa vastaavan.
Minusta se kirves sopis tuohon leikkuriks hyvin. Tosin ei ehkä ihan perus-Fiskars. :-D

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Kirves olisi ollut tosi hauska kakkulapio! Loistoidea. Olisi hyvä lahjana tuo kakku upouuden kirveen kanssa!

Anne: En ole kokeillut vaahtokarkkimassaa. Kyllä ne tuntuu sitä aika paljon tehtailevan ja monilla toimivankin. Itse olen aika laiska, ton sokerimassankin kanssa on tarpeeksi työtä! Mutta onhan se kyllä aika kallista.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Mahtikakku :)

Related Posts with Thumbnails