20.4.2011

Kasvatuksen Kulmakiviä

Olen kasvattajana suhteellisen vapaan linjan edustaja tai vähintäänkin suhteellisuudentajuinen ja joustava. Enkä ole etukäteen juurikaan päättänyt linjoja, joita noudattaisin seuraavat vuodet lasteni kasvatuksessa. Mutta nyt on kuulkaas asia, jolle minä sanon EHDOTTOMASTI EI ennen kuin Prinsessa Ruusunmarja täyttää 16 vuotta. Ja tähän ei auta "nokunkaverikinsaavinkumiset", koska äiti on oikeassa oleva natsi-sika ja ylpeä siitä!

Törmäsin nimittäin tänään paikallisessa vaatekaupassa tyttöjen bikineihin. Bikineitä on kyllä nähty lapsien päällä jo vuosia ja periaatteessa sellaisia tyttömäisiä toppimallisia bikineitä vastaan minulla ei mitään olekaan ennen ollut. Mutta nyt kuulkaas on! Minusta tuli moraalisesti närkästynyt totaalikieltäytyjä, joka pukee lapsensa tästä lähtien burkhaan... 

Siinähän niitä oli, tankokaupalla, kolmiobikineitä TOPATTUINE yläosineen. Herranen jestas! Ja pienimmät koossa 128cm eli juuri meidän esikoululaiselle sopivia. Ostaako joku todellakin 6-vuotiaalle push up-bikinit? Mitä niillä toppauksilla korostetaan ja ennen kaikkea MIKSI? Omasta mielestäni tuon ikäinen saisi vielä vaikka uiskennella pelkissä bikineiden alaosissa, mutta ei kyllä tuollaisissa bikineissä! Kiitos Esprit ja muut massavaikuttajat.


13 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Aika kamalaa, että pienten tyttöjen seksuaalisuutta korostetaan tuolla tavalla. Eikö lapsi saa olla enää lapsi? :( Minä paheksun myös tuollaista todella paljon, olen kanssasi täysin samaa mieltä Leena!

Pääsky kirjoitti...

No huh huh ;(
Meilläkin on 6v. eskarilainen ja kokoa 130. Olisi suorastaan kornin näköistä, jos hänellä olisi "tissit" niinkuin nuo hirvitykset antaa ymmärtää. Puuttuu enää, että alaosa olisi narutangat...
Kokouikkareissa mennään ja vielä pitkään.
Mitäs jos pikkupojille alettaisiin myymään tekopartoja tai topattuja uikkareita, kääk.

PikkuBertta kirjoitti...

Kyllä on maailma mennyt sekaisin,jos pikkutytöilläkeki aletaan jo alusasuja ja bikineitä aikuisten malliin tehdä.Tosiasiahan on,päiväkodissa kun työskentelen,että joillakin 3-6 vuotiailla on jo topit,joita pikkuiset sitten "tissiliiveinä"esittelevät.Vanhemmathan ne lapsilleen vaatteita ostaa,mutta missä se raja kulkee,kun pienistä tytöistä jo tehdään aikuisia....ei ihme että pedofiilit saa motiiveja tarttua toimiin.Missä on lastenvaate suunnittelijoiden moraali...
Annetaan lasten olla vielä lapsia,eikä tuputeta niitä aikuisen muottiin.Kyllä ne tähän rumpaan vielä kerkiää.

Mummo kirjoitti...

Aivan käsittämätöntä.
En olisi missääntapauksessa ostanut noita omille tyttärilleni. Nyt tyttäreni kasvattaa omaa tytärtään enkä ole hänen päätöksiinsä puuttunut millään lailla, mutta jos tuollaiset ostaisi "meidän Prinsessalle" 6v todennäköisesti kertoisin hyvinkin kärkevästi mitä ajattelen :). Mutta luulen myös tuntevani omani sen verran hyvin että ei tule Prinsessalle tuollaisia. :)

carita kirjoitti...

Juu ei pysty ymmärtämään ei. Kyllä meidän neiti 4v välillä haluaa pistää semmoisen alusasutopin vaatteidensa alle ja leikkii, että ne on hänen tissiliivit. Ja se sopii vallan mainiosti minulle. Se kuuluu osana lapsen normaalia käyttäytymistä siinä vaiheessa kun aletaan ymmärtämään sukupuoli eroja ja halutaan korostaa niitä samoja puolia kun äidissä on. Mutta ei niitä "tissiliivejä" kenellekään julkisella paikalla vilautella, eihän äitikään niin tee (tai itseasiassa tämä imettävä äiti taitaa välillä vähän vilautella siellä ja täällä).

Katja kirjoitti...

Ei riitä ymmärrystä minullakaan. Tällä kertaa todella toivon ihmisten äänestävän lompakollaan ja jättävän moiset haihatukset ostamatta.

Niinu kirjoitti...

Tämä on jo kertaalleen nähty;silloinhan Lindex(?)veti ne pois markkinoilta,jos oikein muistan.Ei lapset tarvitse toppauksia.Piste.Olen niin samaa mieltä kanssasi!

Nimetön kirjoitti...

Yritin muistella, millainen sitä oli 6-vuotiaana (ei omia lapsia) ja eikös silloin ole vielä hyvinkin lapsen mallinen eli voi olla pientä pömppömahaa ja muuta lapsen vartaloon kuuluvaa? Ei siihen vartaloon - ja ennen kaikkea psyykeeseen - nyt hyvänen aika mitään topattuja "olen aikuinen" -bikineitä tai muita! Kauheita paineita tulee jo eskari- ja alakouluikäisille, voi kai tuollainen vaikuttaa siihenkin, että aletaan odottaa kropan naiseutumista kovin aikaisin. Tuollaisten "uima-asujen" suunnittelijat pitäisi pistää katsomaan joku dokumentti muodin vaikutuksesta lapsiin, kulutuksen kasvun vuoksi ja myynninedistämisen nimissä ei saa tehdä ihan kaikkea!

VMS kirjoitti...

Mä muistan, että mun lapsuudessa topattiin persus ja polvet, ettei satu niin paljon, kun muksaktele.
Tais mulla olla äidin neuloma hattukin, mihin oli laitettu toppavuori, lämmikkeeksi ja pehmusteeksi :D

Työkaverini tarhaikäinen lapsi vaati bikineitä. Äitinsä sanoi, ettei sillä ole mitään väliä, mitä siellä mekon alla on.
Lapsi vastasi, että kyllä äitikin miettisi, minkälaiset alusvaatteet laittaisi, jos joutuisi riisumaan iltapäivällä työkavereiden nähden, kun kaikki menevät päikkäreille.

Maria kirjoitti...

No johan on taas idea keksitty. :(

Meidän 8-vuotiaalla on bikinit, mutta ne on todellakin sellaset hörhelöiset ja oikein lapsimaiset. En ikinä antaisi lapseni pukeutua tollasiin.

Muistan, että kauhistelin kerran vauvanvaatehyllyllä, kun käsiin osui tyttöjen kokoa 68 olevat housut, joissa luki takapuolen päällä jotain minun mielestä rivoa. (En nyt muista mitä, kun siitä on se kaheksan vuotta tosiaan kulunut) Ihmettelin, että kuka ikinä haluaisi pukea vauvaansa näihin.

Oon hirveen onnellinen, että mun tyttöni on vielä sellanen rynttymiina, joka ei pahemmin ulkonäöstään piittaa. Ennemmin annan sen juosta ulkona tukka takussa ja verkkarinpuntit sukkien sisällä kuin pukeutua niin kuin aikuinen.

Ihana tuo Virpin työkaverin lapsi. Sinänsä aika fiksu kommentti pikkuselta. :)

whiteandblue kirjoitti...

Minun kaukaisessa lapsuudessani ei osattu edes haavella bikineistä - ja hyvä niin. Tavallaan tuon pukeutumisen osalta pääsee varmaan helpommalla kahden pojan äitinä - vaikka nuo vielä kovin pieniä ovatkin. Poikien pukeutumista eivät juuri muotivillitykset heilauta. Tai sitten en vaan seuraa niitä :D

Heidi kirjoitti...

Juu ei! Vähän aika sitten katselin Hennesin kuvastoa ja siellä oli omalle tytölleni (86 cm kesällä) tarjolla vain yksi kokouimapuku, muut oli bikinejä. Ihan uskomatonta touhua!

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille! Olen iloinen, että maastamme löytyy vielä järkeviä ihmisiä! Ja että ne järkevät vielä kaiken lisäksi lukevat blogiani:D:D

VMS: meilläkin muuten 6-vuotias alkoi jo tuskastella päiväkodin lepohetken riisumisten kanssa. Sinänsä ihan ymmärrettävää.

Related Posts with Thumbnails