2.4.2011

Hintava Heräteostos

Heräteostokset ovat niitä, joihin syntyy yhtäkkiä himottava tarve ja jotka on vain sitten pakko saada, eikö? Siinä tapauksessa tein kyllä tänään harvinaisen ja harvinaisen hintavan heräteostoksen, eikä Tavallisen Poika kuulkaas edes puistellut päätään kiukusta kotiin palatessani!

Lähdimme aamusta viettämään lauantaipäivää tyttöporukalla shoppaillen. Kohteena oli IKEA ja Itäkeskus, aikataulu tiivis, mutta riittävä. Ajettuamme pienen osan matkasta autoni alkoi ensin täristä, sitten vapista ja lopulta heittelehtiä. Pysäköin auton moottoritien laitaan ja takarenkaasta nousi käry. Olimme menettäneet yhden renkaistamme. Jee!

Siispä siirryimmekin aiemmista suunnitelmista poiketen heräteshoppailemaan Porvoon Rengasliikkeeseen: valitsin himottavan tarpeen saattelemana ensin yhden takarenkaan ja sitten vielä toisenkin. 150 euroa meni, mutta saimme kyllä erinomaista ja nopeaa palvelua, kahvia ja lakuakin sekä selata läpi uusimmat Avotakat. Erikoisinta oli, että samaisessa rengasliikkeessä oli edellisenä lauantaina vieraillut tismalleen samoilla asioilla IKEAan matkaava naisporukka! Heidän matkansa oli jatkunut renkaan vaihdon jälkeen ja niin meidänkin, lähes kolme tuntia aikataulusta myöhässä tosin.


Rengasrikko kesken shoppailupäivän voisi tietysti nostaa joillekin naisihmisille hien ja kiukun pintaan. Mutta tämä porukka suhtautui asiaan melko tyynesti. IKEAn ja Itäkeskuksen hikisestä ryysiksestä, jatkuvasta metelistä ja matelevista kassajonoista  palattuamme, jouduinkin myöntämään, että viihdyin itse asiassa rengasliikkeessä huomattavasti paremmin kuin noissa alkuperäisissä, maalaisihmistä ahdistavissa kohteissa. Taidan siirtyä shoppailemaan tästä lähin vain autotarvikkeita tai postimyyntipalveluiden kautta!

ps. Renkaanvaihtaja huomautti, että rekisterikilpi on löysässä. Vastasin, että kyllä tällä iällä huolettaa vähän enemmän muut löysät paikat.

8 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Viitisen vuotta sitten ajoin tampereelta Kuopijoon, ja pääsin puolessa matkassa tutustumaan Jyväskylän rengasliikkeiden tarjontaan, sekä myöskin paikalliseen autohuoltamoon. Se oli tammikuun alkua, ja mahdoin olla pelottava näky kun potkin rengaskaupan rengaspinoja pitkässä mustassa villakangastakissa, ja avasin sanaisenarkkuni puhelimitse isälleni, joka oli työmatkalla maailmalla. Muistan vieläkin kun aloitin puhelun hyvin herttaisella sävyllä että "mahdatko muistaa, kun sanoin sinulle eilen että ihan kuin se auto pitäisi kolinaa, ja sinä sanoit että ota turvavyö pois oven välistä niin jo lakkaa kolisemasta? No ei ollut turvavyö, nyt irtosi rengas!!!"

Ehkä osittain henkisestä tilastani johtuen, tai sitten "pienehkö" paniikkini oli aiheuttajana, mutta se rengaskaupan mies oli aivan ihana. Hän ymmärsi minua, ja ymmärsi myös että minä en ymmärrä autoista mitään, enkä tiedä Jyväskylästä mitään. Hän hommasi kahvikupin käteeni, tarjosi joululta jääneitä suklaitakin, etsi minulle huoltamon joka vaihtoi rikkoontuneen renkaan ripustuksen, piirsi minulle kartan miten sinne ajaa, ja soitti vielä parin tunnin päästä että menikö kaikki hyvin, pääsitkö turvallisesti jatkamaan matkaa? Voi taivas mikä aarre!

Rengasliikkeet ovat ihan huippukauppoja! :)

Susanna kirjoitti...

Onpas harvinaisen värikäs rengasliike!
Suosittelen shoppailemaan myös Lappeenrannan Biltemassa. On kuule väljää.

Sude kirjoitti...

Rengasliikkeeseen saa varmaan miesväenkin ihan suosiolla shoppailemaan. Koko perheen huvia :)

Marika kirjoitti...

Harmillisia tuollaiset yllätykset, mutta hyvä kun apu on ollut lähellä. Ihana tarina myös Haltiakummilla... tuollaiset paikat on aivan uskomattomia helmiä.

Ninnu kirjoitti...

Kalliimmaksi olisi tullut takarenkaat rusettivanteilla, jäipähän jotain ensi kertaankin :).

st kirjoitti...

Eksyin blogikierroksella blogiisi, ja käyttöohjeista luin jotta kommentti on jätettävä!
Tulen kyllä toistekin vierailemaan :)

SinikkaLeena kirjoitti...

Haltiakummi: Kiva tarina!:)

Susanna: :D Vantaan IKEAssa ei todellakaan ole VÄLJÄÄ! Ne isot kärryt on mitoitettu aivan erilaisille käytäville kuin mitä nykyään se kauppa on!

Sude: Mutta hauskempaa siellä tietysti on ilman omaa miestä:P

Ninnu: En mä kyllä noita monia kertoja jaksaisi...Että parempi vaan, jos ei tule seuraavaa kertaa!

St: Esimerkillistä käytöstä! Tervetuloa lämpimästi ja myös vastakin! Huomasitko arvonnan?

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ilmottaudun minäkin rengasliikkeeseen positiivisesti yllättyneeksi. Äijää oli joka nurkalla läpyskää veistelemässä ja tosiaan kahviakin tarjolla. Isän vanavedessä tuli lapsuudessa pyörittyä myös paljon rautakaupoissa ja edelleenkin huomaan viihtyväni maalivärikarttojen seurassa loistavasti!
Hauska postaus!

Related Posts with Thumbnails