15.10.2010

Leivontalauta: Wanha ja nerokas keksintö

Piti ottaa oikein kuvia, kun Tavallisen Poika ja Suklaa-Prinssi olivat valmistamassa "kotipizzaa" -tunnelma oli varsin kaunis ja aito. Syksyn valo on kaunis ulkona, mutta miksei myös sisällä, ainakin se on armollisempi kuin kevään valo.



Meillä suhteellisen harvinainen leipä/pulla/pizzataikinan leivonta ja piparien vääntäminen tapahtuu tuollaisella perinteisellä leivontalaudalla, joka nostetaan leipomista varten uunin pankolta ruokapöydälle. Lauta jauhotetaan ja sitten leivotaan. Lopuksi pyyhkäistään lauta paperilla tai rätillä puhtaaksi ja laitetaan takaisin pankolle. Huomattavasti helpompaa kuin pöytälevyjen tai tupper-alustojen käyttäminen! Eikä jauho leviä reunojen ansiosta muualle kuin itse laudalle. Suosittelen, varsinkin jos keittiössä on niukasti leivontatilaa.

Pohja vaneria, reunat puulistaa kolmella sivulla.

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meillä on tallessa talon alkuperäinen leivinlauta, tai niin ainakin uskoisin. En ole tosin käyttänyt vielä kertaakaan.

Kivalta näyttää tuo teidänkin.

Mari kirjoitti...

Meilläkin leivottiin tänään pizzaa :) Tosin ihan vain ruokapöydällä...

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Upea alusta leivontaan. Täytyykin pitää silmät auki jospa vaikka törmäisi tuollaiseen ihanuuteen.
Vesi kielellä toivottelen hyvää pizzailtaa :)

Leena kirjoitti...

Näitä käytetään tuolla Itä-Suomen perukoilla ihan yleisesti. Meidän ei siis ole oikeasti Wanha -wanha jättäisi rasvaisenja pinttyneen maun leipomuksiin. Tämän on anoppi ostanut jostain Pohjois-Karjalasta torilta.

Related Posts with Thumbnails