3.8.2010

Tartto -hyvien ajatusten kaupunki

Heinäkuun alussa Tavallisen Tytöllä ja Tavallisen Pojalla oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä ilman lapsia Tarton lomalle. Koska Tartto on meille jokavuotinen tuttu matkailukohde ja myös entinen kotikaupunkimme, emme enää paljoa saa aikaiseksi lomilta tyypillisiä matkailukuvia.

Kävimme syömässä venäläisessä ravintolassa Mir:ssä vanhan kaupunkin kävelykadun varrella. Ravintolassa oli mukavasti toteutettu slaavilaistyyppinen sisustus, josta tässä hieman näytteitä:Slaavilainen maalaus oven pielissä oli kaunis. Oven sininen on tismalleen sama, jollaiseksi aion eräänä kauniina ja poikkeuksellisen pitkänä päivänä maalata Näyttämön päärakennuksen kaksiosaiset ulko-ovet.
Ikkunanpokista tehty baarikaappi oli hieno (kuva tosin hieman epäonnistunut). Koska navetassamme on joitain vanhoja ikkunoita, suunnittelen tekeväni vastaavat vessaamme.


Melko hyvä ruokapöydän tai juhlapöydän koristeluvinkki lapsiperheeseen. Pelkkä kapea nauha pöydän reunassa tekee ilmeestä raikkaan ja huolitellun ja siitä huolimatta ei ole riskiä, että koko astiasto tippuisi jalkaan tarttuneen liinan mukana lattialle tai koristelu olisi heti ensimmäisen ruokailun jälkeen perunamuusissa ja ketsupissa!

Vanhan kaupungin ytimessä on myös pieni "Nukketalo" (ei siis nukkumismaja:), jonka ulkoasu on viehättävä. Itse en ehtinyt sisälle, mutta matkaseura kehui käsintehtyjä nalleja ja otuksia niin paljon, että taloa sopii suositella muillekin Tarton kävijöille!


1 kommentti:

Sanna P kirjoitti...

Toi nauhavinkki oli siisti! Pitää kokeilla omalla pirtinpöydällä.

Related Posts with Thumbnails