26.7.2010

Olohuone: Näytös 2 Sisustus

Olohuoneen remontin saimme muuton jälkeen yllättävän vikkelästi valmiiksi, mutta sisustaminen otti oman aikansa. Ikkunat olivat puoli vuotta ilman verhoja, kirjat sain purettua muuttolaatikoista hyllyihin vasta kesäkuussa ja taulut saimme äskettäin seinälle. Kattolamppu puuttuu yhä, mutta sen kiinnittämisen aika tulee varmaan syksyllä...


Tummasta sohvasta huolimatta huone on huomattavasti valoisampi kuin aiemman omistajan jäljiltä. Ohuen ohuet valkoiset verhot peittävät näkyvyyden tielle, mutta eivät sulje luonnonvaloa pois huoneesta.
Olohuonetta vartioi kehystetystä valokuvasta talon ensimmäinen pariskunta. Edellisen omistajan mukaan taulun tulee olla esillä, jotta kummitukset pysyisivät loitolla. Samanlaisin kehyksin varustettu nuoren miehen kuva löytyi vintiltä -todennäköisesti kuvassa on pariskunnan poika? (Nojatuoli on Tavallisen Tytön isovanhempien peruja ja Askon punaiset kirjahyllyt Tavallisen Tytön vanhempien ensimmäisestä kodista.)

Massiivisten ja itsellemme hieman epätyypillisten taulujen asettaminen seinille oli yllättävän hankalaa. Halusimme kuitenkin talon historiasta kertovat kuvat esille. Neljä allaolevaa taulua ovat vanhoja kuvia talosta ja tontista, jotka saimme pyynnöstä edelliseltä omistajalta.Olohuoneeseen pesiytyi yllättävän paljon vanhoja tavaroita ja huonekaluja, kun sitä vähitellen täytettiin. Ne sopivat talon tyyliin hyvin, mutta poikkeavat hieman aiemmista omista sisustuksistamme ja vaativat totuttelua.


Television alla oleva arkku on ostettu vuosia sitten Onkamon juhannushuutokaupasta. Lehtitelineeksi muuttunut taikinatiinu löytyi Näyttämön aitasta ja siinä on yhä kuivunutta taikinaa pohjassa, koska tuo vuosikymmenten takainen aine ei yksinkertaisesti lähtenyt millään raaputuksella irti. Ajattelin, ettei sitä sitten aikakauslehdetkään irroita!

Olohuoneen yhdelle seinälle laitettiin Loviisalaisesta huutokaupasta ostettu naulakko, joka osoittautui liian pitkäksi eteisen seinälle.


Lautapeliharrastus rumine värikkäine laatikkoineen sopi hyvin piiloon vintiltä löytyneeseen talonpoikaiskaappiin. Kaappi mahtui juuri ja juuri oviaukoista ja portaista alas, mutta on ehdottomasti nyt enemmän arvoisellaan paikalla kuin pimeässä pölyisessä vintissä!

2 kommenttia:

kaisu marjatta kirjoitti...

Tuo paljastettu aito hirsiseinä on vastustamaton. aivan ihana. miksi peittää tapeteilla , no aikansa kutakin. valo on kaunis ja luo rauhallisen vaikutuksen ihanaa on myös hallittu värien käyttö. punainen kirjahylly makee juttu

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos kommentoinnista! Meinaa vaan tuo hirsiseinä kerätä niin paljon pölyä ja tiputtaa roskaa, että olen harkinnut jo tosissani vaaleaksi maalaamista. Punainen kirjahylly on Askon mallistoa -äidilläni ja isälläni ollut jostain vuodesta tikku ja leipä, kunnes sain sen omaan kotiini 2005:)

Related Posts with Thumbnails