24.2.2010

Tuunia ja Duunia

Tuunaus on tullut jäädäkseen. Hyvä, että toimintatapana. Ikävä kyllä terminä. En tiedä, kuka tuota pirullista tuunaus-termiä on alunperin alkanut Suomessa levittämään, mutta ärsyttävä sana se joka tapauksessa on. Itse yhdistän sen väkisinkin Ratulaan, muuttuneeseen Suuri Käsityö-lehteen ja Anu Harkkiin. Ja aasinsillan kautta Arttu Harkkiin, joka on aina kuulunut ärsyttävimpiin TV-kasvoihin Suomessa...Tuunauksessa itsessään ei ole mitään vikaa. Kierrättäminen on luonnollisesti hyvä asia ja kädentaidoilla ehostaminen pop.

Ostin viime viikolla kirpputorilta (tuhannen muun "huippulöydön" lisäksi) hieman piloille pestyn villapaidan. Mukavat värit ja mukava hinta. Paidassa on 80% merinovillaa, joten se huopui sopivasti 60 asteen pesussa. Saksien vilauttelun jälkeen lopputuloksena on Prinsessa Ruusunmarjalle säärystimet ja kauluri. Lisäksi paidasta jäi vielä helmakappale odottamaan uutta inspiraatiota.





Pilalle pestyjen villavaatteiden uusiokäytöstä kiinnostuneille suosittelen naapurimaan ideapankkia DoRedoa. Kirja on mukavaa luettavaa, tyylikkäästi taitettu ja löytyy hyvin suomalaisista kirjastoista. Eikä lukeminen vaadi ruotsin kielen kummoisempia taitoja, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!



Tähän uudempaan minulla on vielä tutustumatta -onko joku päässyt jo selaamaan?

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Kiva idea tehdä tuosta villapaidasta tuo kauluri ja säärystimet :) Taidanpa itsekin ensi kerralla kirppiksellä katsella taas erilailla vanhoja villapaitoja.
-Hanna-

Related Posts with Thumbnails