7.2.2010

Ihanaa Vihreää!


Inhosin aina lapsena kotimme ahtautta. Pyrin kaikessa sisustuksessa nykyään päinvastaiseen: avaruuteen, valoisuuteen ja helppohoitoisuuteen (aina tavoitteet ei tosin toteudu, mutta yritys on ainakin kova). Vanhemmiltani olen kuitenkin, mitä ilmeisimmin, perinyt kiinnostuksen huonekasveihin sisustuksessa. Vihreä väri sopii joka huoneeseen ja kasvit tyyliin kuin tyyliin. Hyväkuntoiset kasvit ovat todistus siitä, että olen onnistunut jossain ja kukkiva kasvi kaksinkertaistaa tuon tunteen. Aina iloon ei tarvita niin kovin kummoisia asioita.


Vihersormeksi minua ei kyllä voi kutsua! Kukkien hoitotyylini on minulle tyypilliseen tapaan varsin epäsäännöllistä ja niukkuudesta ylitse pursuavuuteen vaihtelevaa. Olen ihastunut kasveihin, jotka sietävät minua pikkuheikkouksistani huolimatta. Näihin kuuluu ikuisen hengen omaavat anopinhampaat, anopinkielet, pääsiäiskaktus ja posliinikukat. Muratteja sen sijaan olen tappanut useita ja kodinonnea en edes yritä enää kasvattaa. Orkideaa en saisi taatusti kukkimaan ja siitä kuivasta "kepistä yhden lehden yläpuolella" ei sitten olisi kenellekään iloa.


Edellinen asukas jätti Näyttämölle varsin monta viherkasvia. Osan niistä sain alun muuttohässäkässä jo varsin huonoon kuntoon, mutta osa on säilynyt hyvin hengissä. Nyt helmikuun alussa sain vihdoin kaikki kasvit haluamaani ruukkuihin ja niille suositeltaviin oloihin. Ruukuiksi valitsin navetan, aittojen ja vinttien kätköistä löytyneitä purkkeja, jotka saattaisivat toimia tehtävässään jotakuinkin kohtuullisesti.

Edellisen asukkaan viherkasvi (nimi?) Arabian voipytyssä. Kukaan ei arvaisi, että pytyssä on iso lohkeama takapuolella!


Pääsiäiskaktukset perunakapassa ja vanhassa emalisessa potassa.


Upea soihtuköynnös (?) Finelin vanhassa kattilassa. Kattila oli niin ruosteessa ja sisältä naarmuuntunut, ettei kelvannut enää käyttöön. Kukkaruukkuna toimii kuitenkin hyvin. Tavallisen Poika porasi kattilaan reiät, joihin kiinnitin marketista ostetut metalliketjut.


Kaikille kukille ei löytynyt vanhoja astioita ja ostin joitain uusia Plantagenista. Olohuoneessa halusin säilyttää yksinkertaiset värit: valkoisen, beigen, harmaan ja mustan. Kukkapöytä löytyi edellisen asuntomme vintiltä. Raahasin sen mukana Näyttämölle muutossa ja maalasin ennen joulua valkolakalla valkoiseksi.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Arabian voipytyssä kasvava viherkasvi taitaa olla liisankukka (Plectranthus australis). Siitä käytetään myös nimiä karjalankoivu ja kotikoivu.

SinikkaLeena kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Varmistin vielä googlettamalla ja niinhän tosiaan on:)

Related Posts with Thumbnails