31.1.2010

Näyttämön helmiä

Vanhoissa taloissa on niin paljon selllaista, mitä uudesta ei löydy ikinä, vaikka kuinka sisustaisi tyylikkäästi. Tässä meidän Näyttämömme muutamia helmiä, joihin ihastuin jo silloin, kun kävin taloa ensimmäisessä näytössä katsomassa.


Vaikka kuinka olisi koko seinän kokoiset fototapetit muodissa ja niitä saatavilla nettikaupoista, niin mikään ei vedä vertoja AIDOLLE 70-luvun haalistuneelle fototapetille yläkerran makuuhuoneessa! Jos tässä ei ole henkeä, niin missä sitten?


Talossa oli onneksi säästetty alkuperäiset ohuesta ja hieman kupruilevasta lasista valmistetut ikkunat. Myös ikkunanpielet ovat käsittääkseni alkuperäiset. Hieman pielet kaipaisivat maalia, mutta ei vielä, ovat juuri nyt mukavalla tavalla epätäydelliset. Kuntotarkastaja tosin ei laittanut tämän vertaa painoa esteettisille arvoille... Talossa on myös kahta kammottavan rumaa ovea (kylpyhuone ja veranta) lukuunottamatta kaikki ovet umpipuisia, vanhoja peiliovia. Ovissa on niin hyvä maali, että niille emme tule varmaan heti alkuun tekemään mitään.


Olohuoneessa on vanha pönttöuuni, toimiva ja varsin tehokkaaksi osoittautunut. Pönttöuunissa on edellisen asukkaan jäljiltä hyväkuntoinen maali. Maalipinnan kylmä beige väri kuitenkin on sen verran vieras, että ehkä uunille vielä joskus tulevaisuudessa tapahtuu jotain.


Keittiö on varsin kaukana nykyaikaisen ihmiset toimivasta kokkausidyllistä. Alkuperäiset keittiön umpipuiset kaapit ovat kuitenkin itselleni tärkeät, enkä vaihtaisi niitä pois (jos vain jonnekin saisi tiskikoneen ujutettua!!). Vaaleansininen väri oli hieman outo meille, mutta nyt siihen on jo tottunut ja väri on saanut hieman sijaa myös muissa huoneissa. Keittiön kulman täyttää valtava leivinuuni. Uuni on massiivisuudessaan näyttävä ja hieno. Hella on ollut jatkuvassa käytössä nyt talvella, mutta ikävä kyllä leivinuunipuoli on lopullisesti rikki ja sinällään tarpeeton. Haaveenamme on saada puretuksi leivinuuni ja sen ympärys pois, mutta jättää muut osat entiselleen. Toivottavasti tämä on teknisesti mahdollista! Se selvinnee aikaisintaan ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails