31.1.2010

Käyttötavaraa

Inhoan yli kaiken koriste-esineitä. Pölyä kerääviä, mitä kummallisimpia hyllyn täytteitä siis. Järjettömintä on mielestäni hankkia lasivitriini tai kirjahylly vain koriste-esineitä varten. Esteetikkona arvostan kuitenkin muotoilua ja kerään kaikenlaista kaunista (jota Tavallisen Poika ei juurikaan arvosta harrastuksena). Minun esineilläni tulee olla jokin funktio. Esineen tulee toimia säilytysastiana tai jossain muussa tehtävässä, että se saa Näyttämöllä paikan. Ainoastaan taulut tekevät tässä periaatteessani poikkeuksen, niillähän ei sinänsä ole muuta tehtävää kuin näyttää hyvältä. Tauluissakin tulee tosin olla jotain ideaa ja muistoja, jotta niille voi luovuttaa seinätilaa. Pelkkä sisustustaulu ei siis kelpaa näille seinille.

Viime syksynä Pauligilta tuli myyntiin ihanat kahvipurkit. Sanna Annukan kuvittamat peltipurkit ovat mielestäni niin kauniita, että niitä on nyt hyllyllä kaksin kappalein. Toisessa kahvia, toisessa pipareita (tosin jostain syystä tämä viimeinen purkki on nytKIN tyhjä).


(tässä muuten lisää tietoa Sanna Annukasta, aivan loistava taiteilija!)

Ilokseni huomasin tällä viikolla, että myös Elovenalta on tulossa kaurahiutaleille vastaavan tyyppinen purkki. Tällainen pitää hankkia, ehkä kaksikin, heti kun vaan tulevat kauppoihin! Purkissa esiintyvän Elovena-tytön on piirtänyt Ossi Saarelainen 1950-luvulla.

5 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Anopilla oli jo toi Elovena-purkki. Toi kahvipurkki on kyllä sikahieno! Mä olen dyykannyt metallilavalta jonkun verran vanhoja peltipurkkeja.

SinikkaLeena kirjoitti...

Joo dyykkaamalla niitä raaskiikin hankkia, muuten ei. On meinaan ihan törkeen kalliita kirppiksillä ja vanhan t:n liikkeissä. mulla on muutama vanha kahvipurkki mummolasta. ootko nähnyt sen sanna annukan marimekolle suunnitteleman sinisen purkin?

Ninnu kirjoitti...

Onko se sitä Kanteleen kutsu-kuvioista? Tykkäsin siitä kankaasta kovasti ja purkkikin olisi varmasti hieno!

Hanna kirjoitti...

Meille kotiutui myös tuo kahvipurkki. Elovenan purkki on myös soma, täytyypä pitää silmät auki kaupoilla.

SinikkaLeena kirjoitti...

Juu Ninnu, tarkoitin Kanteleen kutsua. Ai sitä on kankaanakin? Harmi, ettei meille sovi mihinkään niin sininen!

Related Posts with Thumbnails